07 06 2019 TANKMEMORIAL POELKAPELLE

BTBB aanwezig bij de plechtigheid en de bloemenneerlegging.

Foto's van de plechtigheid tebekijken via onderstaande link 

https://photos.app.goo.gl/kpCp415p9V663VrW9

 Memorial voor de inzet van Britse tanks in Vlaamse velden 1917

Het enige monument aan het Vlaamse front voor Tank Corps en van de Heavy Branch Machine Gun Corps. Memorial is speciaal opgericht omdat zij ook niet vergeten mogen worden. In Frankrijk is er ook nog één Memorial voor het Tank Corps.
Vele omgekomen bemanningsleden van tanks hebben geen graf of zijn begraven als een onbekende soldaat. De tank werd voor de eerste keer ingezet op 15 september 1916 bij Flers in Frankrijk. Bij de 3de slag van Passendale werden ze hier in Poelkapelle en omgeving ingezet om mee een doorbraak te forceren. Het moet ook voor deze soldaten een hel geweest zijn…
Het leven in een tank was niet prettig. Het was er vaak erg heet en benauwd. De bemanning werd daardoor vaak misselijk, of viel flauw. Soms was de hitte in een tank zó groot, dat de munitie vanzelf explodeerde.
Het Memorial bevat een register waarin alle info, foto’s en bouwplannen van terug te vinden is over het leven en inzet van Tanks tijdens de Grote oorlog. Ook vermeld het register alle namen van omgekomen tankbemanningsleden in Vlaamse velden. Ook is er op het memorial een authentieke paansterplaat te bewonderen van een Britse MK 4 Tank.