Londen 12-13 juli 2019

BRITISH  TORCH  of  REMEMBRANCE
 BELGIAN  BRANCH  (BTBB)

Informatie aan de leden - Belgian Day 2019

Zoals elk jaar reizen we ook dit jaar naar London om er deel te nemen aan de parade ter gelegenheid van Belgian Day. Dit jaar gaat de parade door op zaterdag 13 juli.

We vertrekken dus op vrijdag 12 juli. Samenkomst vanaf 07.00 uur op het kerkplein te Beveren en vertrek richting Calais 07.15 uur.

VERGEET JE IDENTITEITSKAART NIET!!!

Onze ferry vanuit Calais naar Dover is geboekt om 09.50 uur en we komen aan in Dover om 10.20 uur lokale tijd.

ZET JE UURWERK / GSM OP LOKALE TIJD!!!

 

 

 

Van Dover gaat het dan richting Canterbury waar we ongeveer zouden moeten aankomen op de autocarparking om 11.00 uur. Voor iedereen voorzien we daar een broodjeslunch, zodat we een maximum tijd over hebben om te shoppen en/of bezoeken te doen. Van de parking is het ongeveer 10 minuten wandelen tot in het centrum: de toegangspoort van de kathedraal. We gaan voor de gegadigden een rondleiding organiseren in en rond de kathedraal met Nederlandstalige reisgids (indien er die dag voorhanden zijn – blijft nog te bevestigen) Dit is vrijblijvend.

Voor zij die liever wandelen, shoppen, window-dressen, tea time houden… no problem. Er is vrije tijd in Canterbury tot 17.45 uur. Om 18.00 uur worden jullie terug verwacht op de autocarparking en rijden we richting hotel waar we zouden moeten kunnen inchecken omstreeks 18.30 uur. We logeren in het Premier Inn Hotel in New Dover Road. Dit is een recent volledig vernieuwd hotel met bar en restaurant. Het avondmaal is echter NIET inbegrepen op vrijdagavond. Het staat je dus vrij in het hotel te eten of ergens een stekje te vinden in de stad. We zorgen wel voor kaartjes van de omgeving.

De zaterdagmorgen vertrekken we om 08.00 uur stipt richting London. Ga dus vroeg genoeg ontbijten! (Engels ontbijt inbegrepen in de reis)

We zouden moeten aankomen in London, als het verkeer mee zit, om 10.15 uur. Gezien de parade om 11.00 uur begint, zal er misschien nog tijd zijn om een wandelingetje te maken in St James’ Park, richting Buckingham Palace.

Wie wil meestappen in de parade: denk aan de dress code!

 • Heren: blazer, hemd en das (eventueel baret) Eretekens toegelaten.

 • Dames: jasje, rok of pantalon, in blauw, grijs of zwart – witte blouse
  (geen opvallende kleuren !)

  Na de parade om 12.00 vertrekken we terug richting kust, echter niet zonder eerst te stoppen bij onze vriend Jano van The King’s Arms, waar we zullen lunchen (lunch, zonder drank, inbegrepen in de reis)

  Onze overzet vanuit Dover richting Calais is voorzien om 18.50 uur. En we zouden in Calais moeten arriveren om 21.20 uur (lokale tijd)

  Aankomst te Beveren is verwacht voor ongeveer 23.20 uur.

 • Verslag door Koen Cracco

De plaatsen voor deze reis zijn beperkt tot strikt 50 personen. Wie eerst inschrijft heeft de eerste kans!!!

Gezien we niet logeren in London, gaan we de prijs lager kunnen houden ten opzichte van vorig jaar. Details volgen nog daaromtrent.

Inbegrepen:

 • Reis met autocar en ferry.

 • Broodjeslunch met koffie vrijdagmiddag.

 • Toegangsprijs kathedraal Canterbury.

 • Overnachting in hotel.

 • Ontbijtbuffet de zaterdagmorgen.

 • Lunch de zaterdagmiddag (exclusief drank).

OPGEPAST : ALLE UREN (BUITEN DE FERRIES) ZIJN ONDERHEVIG AAN AFSPRAKEN MET DE CAUFFEUR EN IN FUNCTIE VAN DE VERKEERSDRUKTE OP HET MOMENT ZELF!

Wil je zeker zijn van een plaatsje, stort dan nu al een voorschot

 • 100 € per persoon

 • op rekening BE64 3630 8805 7852

 • van BTBB, Watertorenstraat 19, 8800 Roeselare

  Vermeld:

 • Belgian Day 2019,

 • aantal deelnemers en hun naam.

 • de kamer die je graag zou hebben (double of twin)

Telefoneren of een mail sturen naar onderstaande personen

Willem Vinckier, vinckier-cloet@skynet.be , GSM  0475 / 24 12 02

Ann Platteeuw,  ann.platteeuw7@gmail.com , GSM 0479 / 60 51 81