KOEKJESBEDELING AAN DE 7 WZC in ROESELARE

Onderaan vind u 2 links om de fotoreportages te bekijken.

Waarom we dit doen, kan u lezen in het persartikel eronder.

14 04 2020 (13.30u.) Bezorging koekjes aan WZC DE WATERDAM, Handelstraat 37.
De verantwoordelijke van het zorgcentrum Marian Claeys ontvangt ons met open armen.
De delegatie van ons bestuur, met doos in de handen, bestaat uit (v l-r) secretaris Luc Vandevelde, penningmeester Ann Platteeuw, voorzitter Willem Vinckier, parademarshall Koen Cracco, secretaris Hugo Rebry

14 04 2020 (13.55u.) Bezoek aan WZC Ter Berken, Zijstraat 59, met in het midden de verantwoordelijke Marian Claeys

14 04 2020 (14.45u.) Bezoek aan WZC Westerlinde, Westlaan 123, met verantwoordelijke Dave Dewachter en directie

14 04 2020 (15.30u.) Aan de ingang van Vincenthove, Dokter Delbekestraat 27, met twee verzorgersters. De verantwoordelijke Soetkin Kesteloot was druk aan het werk zodat ze niet aan de ingang kon aanwezig zijn.

15 04 2020 (13.30u.) Op een zonnige dag aan WZC De Zilverberg, Knokuilstraat 35, met de verantwoordelijke Philippe Schollaert.

15 04 2020 (14.30u.) We werden verwelkomd door de verantwoordelijke Cindy Dekein aan de ingang van WZC De Hovenier, Hovenierstraat 15.

15 04 2020 (14.45u.) Aan de ingang van WZC Sint-Henricus, Sint-Rochusstraat 12. Verantwoordelijke Paul Callebert (rode trui) met enkele verzorgsters bedankte de BTBB hartelijk voor het initiatief

OPEN DE 2 ONDERSTAANDE LINKS om de fotoreeks te bekijken

dinsdag 14 04 2020: WZC De Waterdam - Ter Berken - De Westerlinde - Vincenthove:

https://photos.app.goo.gl/wG2CPDtW6PfH55i26

 

woensdag 15 04 2020: WZC De Zilverberg - De Hovenier - Sint-Henricus

https://photos.app.goo.gl/6GByurzfZH3Dp9Ux9

 

Via link een prachtig lied van Katrien Verfaillie over de Corona:  https://youtu.be/E8t0fnpTZX0 

 

Beste,

Door de “Corona” zitten de mensen in de zorgcentra EENZAAM op hun kamer.

Het bestuur van de  BRITISH TORCH BELGIAN BRANCH (B.T.B.B.) nam het initiatief om aan de 7 Zorgcentra te Roeselare koekjes te bezorgen. Zo kunnen de bewoners van een lekker gebakje bij de koffie genieten.

Persartikel 

De BTBB is een niet militaire, niet politieke en niet commerciële vereniging, die tot doel heeft oorlogsslachtoffers te eren. Onze vereniging doet dit door deel te nemen aan tal van plechtigheden in binnen en buitenland.

Nu wij getroffen zijn door de pandemie veroorzaakt door het covid-19 virus, wensen wij enerzijds de personen te bedanken die zich hebben ingezet in het verleden om te bouwen aan de maatschappij die wij nu kennen - onze bejaarden – en anderzijds de personen te bedanken die zorg dragen voor onze bejaarden.

Zij zijn nu ook het slachtoffer van de Coronaoorlog.

Daarom heeft ons bestuur beslist om eens de bewoners van de 7 woonzorgcentra in Roeselare, maar ook het verzorgend personeel te bedanken.

Onze bejaarden hebben er voor gezorgd dat wij nu in een welvaartmaatschappij kunnen leven en dat heeft soms grote opofferingen gevergd, dit mogen wij nooit vergeten.

Het verzorgend personeel van de woonzorgcentra staat dagelijks in om onze ouders of grootouders te verzorgen in hun oude dag.

De British Torch of Remembrance - Belgian Branch heeft daarom aan alle 7 woonzorgcentra in Roeselare "Poppies" koekjes geschonken, zodat onze bejaarden kunnen genieten van een gebakje bij hun namiddagkoffie, maar ook voor de talrijke verzorgenden in deze centra om eens ietsje meer te kunnen aanbieden bij de weinige koffiepauzes waar zij kunnen van genieten.

Om dat te verwezenlijken hebben wij contact opgenomen met de verantwoordelijken van de   7 woonzorgcentra om duidelijke afspraken te maken om de levering van de koekjes in een wettelijk kader te organiseren zonder al te veel de routine van de instellingen te verstoren.