25 03 2019 School De Bever

Op maandag 25 03 2019 kregen de leerlingen van de school De Bever bezoek van de British Torch of Remembrance Belgian Branch (BTBB) en klaroenblazers uit het Gildemuziek van Roeselare.

Koen Cracco (Marshall + gids) bracht een eenvoudige uitleg omtrent herdenkingen van gesneuvelden uit beide Wereldoorlogen.

De klaroenblazers speelden de "Last Post"

 

 

 

 Nooit eeder was het zo stil op de speelplaats van de Vrije Basisschool De Bever aan de Wijnendalestraat. Net voor het einde van de schooldag stonden de kinderen, maar ook enkele ouders en grootouders, even stil bij de Eerste Wereldoorlog samen met de British Torch of Remembrance Belgian Branch en de klaroenblazers van het Gildemuziek, die de Last Post speelden.

"Donderdag vertrekken we met het vierde leerjaar richting Westhoek", vertellen leerkrachten Laura Bossuyt en Geert Debackere.

"Met deze leeruitstap willen we de sporen en getuigenissen uit de Eerste Wereldoorlog naderbij gaan bekijken. We gaan onder meer naar de Duitse begraafplaats in Langemark, het Hooge Crater Museum en de loopgraven uit de Groote Oorlog. De British Torch of Remembrance sponsort ons en zorgt nu al voor een mooie start van het project."

Tekst uit HLN dinsdag 26 maart 2019. Foto Couvreur (CDR)

Video voorstelling BTBB in de school De Bever

Proficiat aan de leerlingen van de school die "muisstil" waren bij het horen van de Last Post.