Bekendmaking vanuit UK

FOTOREPORTAGE 23 & 24 SEPTEMBER 2016 TE ZIEN OP:

 

https://plus.google.com/photos/108705329031292578043/albums/6336502093897171281?authkey=CKeevKeZpZGeew&cfem=1

Op de laatste algemene vergadering van de British Torch of Remembrance (Verenigd Koninkrijk) werd het bestuur gewijzigd. Veel van de door ons reeds jaren gekende bestuursleden, waren trouwens aan een leeftijd gekomen om de fakkel door te geven aan een jongere generatie.

 

De vroegere president, Kolonel Peter Trustram Eve OBE, die jaarlijks present was op onze plechtigheid (pilgrimage) rond 11 november, heeft het bestuur overgedragen aan een team van The Duke of York’s Royal Military School.

Deze militaire school, gevestigd in Dover, werd destijds gesticht om onderricht te geven aan oorlogswezen en is thans uitgegroeid tot een middelbare school, bestuurd op militaire wijze en gebaseerd op militaire discipline, als voorbereiding op een eventueel latere militaire loopbaan. Ongeveer 25 % van de jaarlijkse kandidaten van de militaire school van Sandhurst (de tegenhanger van onze Koninklijke Militaire School in Brussel) komt uit de Duke of York’s Royal Military School.

Het zijn ook de cadetten van deze militaire school die de erewacht verzekeren in Westminster Abbey als daar de toorts wordt aangestoken aan de vlam van het graf van de onbekende soldaat, voor dat onze Engelse vrienden de jaarlijkse pelgrimstocht naar België aanvatten.

 

De nieuwe president van de British Torch of Remembrance is nu de Principal and Commandant of the School, Mr Chris Russel. De nieuwe Chairman werd Lt Col Steven Saunderson en de nieuwe Secretary is Major Andrew Nunn. Zowel Steven en Andrew zijn in het verleden al meegekomen op pilgrimage.

 

Onlangs heeft een delegatie van ons bestuur met de Chairman en de Secretary een vergadering gehad in Roeselare om de krijtlijnen uit te tekenen voor de toekomstige samenwerking. Zij zijn vragende partij om in de toekomst nog nauwer samen te werken door bijvoorbeeld samen deel te nemen aan ceremonies en samen deel te nemen aan de parade op Belgian Day aan de Cenotaph te Londen. Dit zijn zaken waar wijzelf ook al lang hetzelfde idee over hadden.

U zult dan ook een deel van het nieuwe Engelse bestuur kunnen begroeten op de jaarlijkse pilgrimage-plechtigheid die dit jaar te Roeselare zal doorgaan op 9 november.

      

  v.l.n.r.: Steven SAUNDERSON (voorzitter),  Chris RUSSELL (president), Andrew NUNN (secretaris)

       

In 2016 werd het bestuur van "The British Torch" vernieuwd. De zetel is nu gevestigd in "The Duke of York's Royal Military School" in Dover.
Drie leden van de "staff"  van de school vormen het huidig bestuur
van de BTOR:-
Chris J. RUSSELL   BA  MEd  Cert  Ed  FRBA  FRSA  FCMI   → Executive Principal of the school
                                                                                                        → President of the BTOR

- Lt. Col. Steven S. SAUNDERSON  CCF  → Vice Principal of the school (Recruitment & Military)
                                                                                                                              (Designated Safeguarding Lead)
                                                                       → Chairman of the BTOR

- Maj. Andrew NUNN  CCF  → Retired teacher of the school
                                                 → Hon.  Secretary of the BTOR

Bezoek door afgevaardigden bestuur BTBB Roeselare

                      Enkele maanden terug kwamen enkele leden van het vernieuwde bestuur van de BTOR naar Roeselare, dit om de band met de mensen van de "Belgian Branch" nauwer aan te halen, nieuwe afspraken te maken en de samenwerking naar de toekomst toe te optimaliseren.
Een uitnodiging voor een tegenbezoek naar de zetel van de BTOR in Dover volgde enkele weken later.
Koen Cracco, Dominique Deloose, Christophe Veracx en Hugo Rebry van de Belgian Branch waren de uitverkorenen om op de uitnodiging in te gaan op 23 en 24 september 2016.
Wij vernamen dat van uit de gemeente Bredene eveneens drie personen afgevaardigd werden voor een dergelijk bezoek tijdens diezelfde periode.

                       Deze militaire school, gevestigd in Dover, werd destijds (1803) gesticht om onderricht te geven aan oorlogswezen en is thans uitgegroeid tot een middelbare school, bestuurd op militaire wijze en gebaseerd op militaire discipline, als voorbereiding op een eventueel latere militaire loopbaan. Ongeveer 25 % van de jaarlijkse kandidaten van de militaire school van Sandhurst (de tegenhanger van onze Koninklijke Militaire School in Brussel) komt uit de Duke of York’s Royal Military School.
Het zijn ook de cadetten van deze militaire school die de erewacht verzekeren in Westminster Abbey, als daar de toorts wordt aangestoken aan de vlam van het graf van de onbekende soldaat, dit
voordat onze Engelse vrienden de jaarlijkse pelgrimstocht naar België aanvatten.
                        Wij werden uiterst hartelijk ontvangen - samen met de delegatie uit Bredene - op de campus van de school (154 "acres" = een goeie 62 hectare, ongeveer 600 leerlingen) door de secretaris van de BTOR Andrew Nunn, die ons verder begeleidde naar de ambtswoning van de "Executive Principal" van de school Chris Russell, tevens "President" van de BTOR. Daar ontmoetten wij eveneens de "chairman" van de BTOR: Steven Saunderson.
Bij een heerlijk kopje koffie maakten we verder kennis met elkaar.